Премиерът на Канада Джъстин Трюдо повтори призивите за пълно разследване на

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо повтори призивите за пълно разследване на
Коментари Харесай

И Трюдо поиска разследване на масовия гроб в Изюм

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо повтори апелите за цялостно следствие на евентуални съветски " военни закононарушения " в забележки пред кореспонденти в неделя, заяви АП.

Коментарите му следват неотдавнашните разкрития на всеобщ гроб със стотици тела в Украйна, които са били измъчвани. Трюдо сподели на конференция в Англия, че дейностите на Русия " ясно включват военни закононарушения ".

" Обединеното кралство и Канада застават в поддръжка на Украйна против противозаконните дейности на Русия, които все по-ясно включват военни закононарушения - без значение дали мислим за това, което открихме в Буча, или за откритията на всеобщи гробове в други територии от Украйна, сподели Трюдо. Трябва да има цялостна отчетност на Русия, би трябвало да има уместно следствие и бистрота ", добави той.

Трюдо сподели, че президентът на Русия Владимир Путин, неговите поддръжници и съветската армия  " би трябвало да бъдат държани виновни за жестокостите, които са извършили и не престават да правят Украйна ".

Масовите гробове покрай североизточния град Изюм, наскоро отвоюван от съветските сили, наподобява е един от най-големите сходни, открити в Украйна. На някои тела са открити счупени крака и въжета към вратовете им.

Украинският президент Володимир Зеленски във видео на 16 септември сподели, че на мястото са открити повече от 440 гроба, само че броят на жертвите към момента не е прочут.

Припомняме, че по-рано днес  генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш настоя Международният углавен съд (МНС) да може да проверява хипотетичното кръвопролитие в източния украински град Изюм. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР